Bramborový salát se svěžími fazolkami

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Pro netradiční bramborový salát si připravíme speciální sladko-slano-kyselo-pálivý dresing. Hotový salát ozdobíme růžovým pepřem.

Ingredience

  • 500 g salátových brambor
  • 200 g zelených fazolových lusků (mohou být mražené)
  • 4 šalotky
  • 1 lžíce oleje
  • Hrst petrželky
  • Růžový pepř na ozdobu
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Originál
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce dižonské hořčice
  • 2 ančovičky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Příprava

Na dresing si připravíme majonézu, šťávu z citronu, česnek, hořčici ančovičky a sůl. Rozmícháme ponorným mixérem a připravíme dresing sladko-slano-kyselo-pálivé chuti.

Na plotně necháme vřít vodu a vložíme do ní fazolky, které povaříme po dobu 2 minut.

Na rozpálenou pánev vložíme na nudličky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme je k cibulce a prohřejeme.

Do směsi přidáme fazolky, které před tím scedíme a necháme krátce okapat.

Ke směsi přidáme dresing, opatrně promícháme a dle chuti osolíme. Bramborový salát se svěžími fazolkami podáváme posypaný nasekanou pažitkou a růžovým pepřem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept