Chilli con carne do 60 minut

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Pálí Pikantnost

Chilli con carne chutná výborně s rýží nebo s tortillou. Jde o klasický mexický recept s typickým kořením a plnou chutí. Dejte si ho k obědu s tortillou, či k večeři jen tak se salátkem.

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 400 g červených konzervovaných fazolí.
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička chilli
  • 1 červená paprika kapie
  • 1 čajová lžička červené papriky koření
  • 1 čajová lžička římského kmínu
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 300 ml hovězího vývaru
  • Sůl
  • Třtinový cukr

Příprava

Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli.

Přidáme maso a opečeme pořádně dokřupava.

Přidáme rajčatový protlak, papriku a všechno koření a necháme rozvonit.

Vlijeme konzervovaná rajčata a promícháme.

Zalijeme vývarem a necháme cca 20 minut dusit.

Na závěr přidáme propláchnuté fazole a dochutíme solí a cukrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept