Jednoduchý recept na studenou polévku gazpacho

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Čím lepší zeleninu použijete, tím lepší bude výsledný pokrm. Pokud máte možnost, sáhněte po bio zelenině.

Ingredience

  • 1 červená paprika
  • 500g cherry rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 2 lžíce kořenícího oleje

Příprava

V půl litru vroucí vody rozpustíme bujón a necháme zchladnout.

Papriky, rajčata i okurky nakrájíme na menší kousky. Spolu s bujónem dáme do mixéru a mixujeme do hladka. Servírujeme v miskách poakpané s kořenícím olejem.

Ingredience Kořenící olej

  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • Kúra z půlky citronu
  • 500 ml olivového oleje

Příprava Kořenící olej

Do vyvařené skleněné lahve přelijeme olej a přidáme k němu bylinky, oloupané stroužky česneku a plátky citronové kúry.

Olej necháme stát minimálně týden na chladném místě, aby se do něj dostaly všechny chutě.

Tip na závěr : Do kořenícího oleje můžeme přidat i oregáno.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept