Klasický holandský řízek

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Česká klasika, vepřové mleté maso šťavnaté díky strouhané goudě. To je holandský řízek – spojení dobrého masa a rozteklého sýra. To vše v trojobalu a osmažené.

Ingredience

  • 500 g mletého vepřového
  • 120 g goudy
  • 3 vejce
  • Hladká mouka
  • Strouhanka
  • Sůl
  • Olej na smažení

Příprava

Vychlazené maso promícháme s nastrouhanou goudou a 1 vejcem. Mírně osolíme.

Z masa rukama vytvoříme karbanátky.

Připravíme si na obalovaní misku s hladkou moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou.

Vytvarované karbanátky obalujeme nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.

Smažíme ve vrstvě oleje z obou stran. Poté dáme na cca 10 minut dojít v troubě rozehřáté na 180 stupňů.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept