Košíčky z listového těsta se špenátem a uzeným lososem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tyhle slané košíčky jsou parádní předkrm, svačina nebo pohoštění pro hosty. Díky hotovému listovému těstu jsou navíc skoro bez práce. Kombinace špenátu, lososa a smetany je lahodná a jemná a uvidíte, že si na nich všichni pochutnají – i ti, co jinak ryby moc nemusí.

Ingredience

  • 100 g uzeného lososa
  • 1 cibule
  • 200 ml šlehačky
  • 100 g špenátu
  • 50 g strouhaného sýra typu eidam
  • 2 vejce
  • 1 balení listového těsta
  • 20 ml oleje
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového

Příprava

Připravíme si formičky na muffiny. Z listového těsta vykrajujeme kolečka o průměru našich forem a ta do formiček upěchujeme. Propícháme je vidličkou a pečeme pět minut v troubě vyhřáté na ˇ 200 stupňů.

Lososa i cibuli zbavenou slupky nakrájíme na malé kostičky. Ty pak opečeme v hlubší pánvi na oleji. Přidáme špenát a chvíli opékáme.

Do pánve přilijeme smetanu a rozpustíme vaničku bujonu. Přivedeme k varu a pak ztlumíme plamen.

Špenátovou směs necháme vychladnout, pak do ní zamícháme vejce a strouhaný sýr.

Do každého upečeného košíčku navršíme připravenou směs. Pečeme dalších deset až dvanáct minut na 160 stupňů.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept