Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Koule z mletého masa

Hodnocení uživatelů:
65 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 1 kilogram mletý libový bůček
  • 1 lžíce škrobová moučka
  • 3 kusy cibule
  • dle chuti kusy sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti drcený kmín
  • 1 balení kyselé zelí
  • dle chuti sůl
  • dle chuti kmín celý
  • 40 gramů sádlo

Příprava

Odebereme 15 dkg masa a smícháme ho s 1,5 dl studené vody a rozmixujeme (vznikne hustá, lepkavá kaše). K masu přidáme tuto kaši,nadrobno nakrájenou 1 cibuli, škrobovou moučku, drcený kmín, osolíme ,opepříme a vše dobře zamícháme. Hmotu rozdělíme na 8 částí a utvoříme koule. Na dno pekáče rozprostřeme kysané zelí (podle chuti můžeme přisladit) a nahrubo nakrájené 2 cibule. Koule položíme na zelí, posypeme celým kmínem, dáme na každou kousek sádla a vše podlijeme 1 dl vody nebo vývarem. Pečeme v troubě při teplotě 190°C asi 3/4 hodiny a podle potřeby podléváme. Podáváme s bramborem .
Tip: K těmto koulím můžeme udělat také bramborový nebo houskový knedlík.

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře