Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lasagne s boloňskou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 balení Knorr Inspirace Boloňské špagety
  • 2 kusy bílá cibule
  • 3 lžíce mouka
  • 2 stroužky česnek
  • 60 gramů máslo nebo margarín Rama
  • 150 gramů sýr gouda
  • 500 gramů mleté hovězí maso
  • 1 sklenička červené víno
  • muškátový oříšek
  • 1 balení sušená bazalka
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • oregáno
  • 1 balení těstovin lasagne
  • 2 lžíce olivový olej
  • 500 mililitrů mléko

Příprava

  1. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostky a přendejte je na rozehřátý olivový olej. Jakmile se opečou, přidejte mleté maso a restujte pomalu za důkladného míchání, aby se z masa netvořily hrudky.
  2. K opečenému masu přidejte víno a počkejte dokud se nevypaří.
  3. Směs Knorr Inspirace Boloňské špagety smíchejte se 400 ml vody a vlijte do masa. Přidejte také rajčatový protlak, bazalku a oregano. Vše nechte zvolna dusit kolem 20 minut, maso by mělo být měkké a omáčka hustá.
  4. Připravte bešamelovou omáčku. V kastrólku nechte rozpustit máslo a přidejte mouku. Míchejte, dokud se mouka nespojí s tukem.
  5. Přidejte mléko a energicky míchejte, aby se rozpadly veškeré hrudky. Omáčku přiveď k varu, ochuťte špetkou solí a muškátovým oříškem. Ke konci k horké omáčce přidejte polovinu nastrouhaného sýra. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  6. Na dno nejlépe čtvercové nebo obdélníkové žáruvzdorné nádoby pokryté bešamelovou omáčkou pokládejte suché lasagne, aby se jejich pláty pouze malým okrajem vzájemně překrývaly.
  7. Opět pokryjte lasagne bešamelovou omáčkou. Přidejte vrstvu masa, další vrstvu těstovin a bešamelové omáčky. Vše opakujte dokud bude maso. Poslední vrstvu přikryjte těstovinami a polijte zbylou bešamelovou omáčkou. Na konec posypte sýrem a nechte péct v troubě rozehřaté na teplotu 180 stupňů po dobu 30 minut.
|
|
| Tisk | Uložit ve formátu pdf

Zeptejte se šéfkuchaře