Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečená zmrzlina

Hodnocení uživatelů:
60 minut 1 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 120 gramů cukr moučka
  • 1 lžička kypřící prášek
  • 6 kusů vejce
  • 120 gramů polohrubá mouka
  • 30 gramů cukr krupice
  • 100 gramů lesní ovoce
  • 0,5 dl džus
  • 30 gramů meruňková marmeláda
  • 2 kusy bílky na tuhý sníh
  • 30 gramů cukr moučka

Příprava

  1. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a došleháme. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu, prosetou mouku s kypřícím práškem a nakonec zbylý sníh. Piškotové těsto pečeme v předehřáté troubě na 170 °C.
  2. Z cukru vytvoříme karamel. Do karamelu přidáme ovoce s džusem a lehce povaříme. Vše nalijeme do formy na potravinářskou folii a necháme zmrazit.
  3. Z bílků a cukru si vyšleháme tuhý sníh na zdobení.
  4. Upečený piškot rozkrojíme na 2 části. První část potřeme marmeládou, přiklopíme druhým dílem těsta a ten polijeme sorbetem. Pomocí pytlíčku ozdobíme dort sněhem. Pečeme na 220°C do zlata. Dozdobíme dle fantazie.
|
|
| Tisk | Uložit ve formátu pdf

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře