Polévka z červeného zelí

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tahle polévka je tak dobrá, levná a zdravá, že až ji jednou vyzkoušíte, budete ji dělat pravidelně. Zelná polévka se většinou dělá z kysaného zelí a má svou typickou kyselou chuť – pokud ale použijete čerstvé zelí jako v tomto receptu, čeká vás příjemně nasládlá polévka, která bude chutnat i dětem. Nebojte se vyměnit ovesnou smetanu v receptu za klasickou smetanu, nebo dokonce šlehačku. S kouskem pečiva jde pak o sytý oběd nebo večeři plnou vitaminů.

Ingredience

  • 400 g červeného zelí
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón Zeleninový
  • 50ml ovesné smetany na vaření

Příprava

Nakrájíme červené zelí na jemné proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Opečeme zelí a cibuli na oleji na mírném plameni po dobu asi 5 minut.

Přidáme pomerančovou šťávu, 500 ml vody a Knorr bujón. Vaříme na mírném plameni půl hodiny.

Polévku rozmixujeme a vmícháme ovesnou smetanu.

Tip na závěr : Ozdobte ovesnou smetanou a opečenými kostičkami chleba

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept