Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Skořicový štrúdl z kynutého těsta

Hodnocení uživatelů:
110 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 125 gramů máslo
  • 1 balení skořice
  • 1 dl mléko
  • 1 dl olej
  • 1 kus droždí
  • 150 gramů cukr
  • 1 kus vejce
  • 450 gramů polohrubá mouka

Příprava

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Když vykyne vylejeme ho do mouky (podle konzistence těsta přidáme mouku a nebo dolejeme mléko, přidáme vejce a olej. Všechno smícháme dohromady.
  2. Těsto necháme 15 minut stát. Necháme kynout ještě 40 minut. Rozválíme ho na tloušťku asi půl centimetru, potřeme rozehřátým máslem a posypeme ho cukrem smíchaným se skořicí.
  3. Těsto stočíme, tak jako štrůdl. Položíme na papírem pokrytý plech a pečeme. Po upečení nakrájíme na jednotlivé kousky. Před pečením můžeme ještě štrůl potřít máslem (pokud nám zůstane).
Tip: Můžeme ji připravit také tvarohovou nebo jablkovo-makovou.
|
|
| Tisk | Uložit ve formátu pdf
někde sem tu zahlídla velmi užitečnou poznámku,že do každého kynutého těsta patří alespoň malá špetička soli,tak s pisatelkou musím jen souhlasit,je to léty vyzkoušené,i při šlehání bílků na sníh,je dobré přidat pár zrníček soli
Dagmar Jančová | 17.8.2014 11:30 1

Zeptejte se šéfkuchaře