Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šúlance

Hodnocení uživatelů:
30 minut 2 porce Středně obtížné

Ingredience

Příprava

  1. Uvařené brammbory prolisujeme přes lis. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto rozdělíme na 6 částí a z každé tvoříme válečky silné asi jako prst. Ty potom nakrájíme na malé kousky a klademe je na moukou vysypaný tácek.
  3. Zatím si v hrnci přivedeme vodu k varu a nasypeme do ní připravené šulánky. Vaříme je přibližně 5 minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.
  4. Uvařené šúlance polijeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a polijeme omáčkou, kterou připravíme tak, že povidla rozvaříme ve smetaně.
Tip: Místo máku můžeme použít strouhaný perník nebo tvaroh či kakao.

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře