Nadýchaná třešňová bublanina se smetanou

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bublanina je oblíbený český dezert – jde o klasický koláč z mouky, vajec, mléka a ovoce, které v něm vytvoří typické „bubliny“. Tento recept obsahuje také smetanu, proto je tato třešňová bublanina krásně vláčná. V receptu používáme třešně - pokud ale máte jiné čerstvé ovoce, použijte to. Báječné jsou jahody, maliny, švestky nebo třeba meruňky.

Ingredience

  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • Pytlíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 500 g nevypeckovaných třešní

Příprava

Vejce vyšleháme spolu s cukrem do pěny.

Všechny zbylé sypké ingredience promícháme a přidáme k pěně z vajec.

Postupně přišleháváme smetanu a mléko.

Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Půlku třešní nasypeme do formy. Vlijeme všechno těsto a posypeme druhou půlkou třešní.

Pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept