Kuřecí roládky s BBQ dipem

0
Kuřecí roládky s BBQ dipem

Léto má snad každý spojené se sezením venku na zahrádce a grilováním, tedy anglicky BBQ (barbecue). Kdo zná BBQ omáčky, ví, že se skvělé hodí k masu. Jedním z Knorr nápadů je také roládka z kuřecího masa napíchnutá na špejli jako jednohubka, kterou můžete do takové BBQ omáčky, tedy dipu, namáčet. Báječné pohoštění pro návštěvy nebo jako předkrm než se ostatní, prorostlejší maso, ugriluje. Knorr směs Křupavá stehýnka se dá použít na ledascos, přesvědčuji se o tom stále víc a víc. Maso obalené jen tak a upečené nebo hozené na gril, osmažené na pánvi a zatočené v roládě, do césar salátu, obalené malé kousky masa smíchané s ananasem na čínu…Je toho neskutečně moc. Buďte vynalézaví a rozhodně se neupínejte k návodu na obalu. To je jen jedna z desítek možností.

 

Na tyto roládky jsem si vzala dvě kuřecí prsa. To postačí jako večeře pro 2 osoby nebo jako předkrm pro 4 osoby. Maso se nakrájí na tenké plátky. Pokud budete servírovat jako předkrm, krájejte co nejtenčí, je to pak estetičtější. Pokud se chystáte roládu povečeřet jako hlavní pokrm, můžete kuřecí prso jen naklepat, vložit vedle sebe několik švestek a zabalit jako jednu větší roládu. Skutečným labužníkům doporučuji dát pod švestku ještě plátek slaniny. Na menší roládky připravované na grilu, dejte slaninu navrch, tedy obalte kuřecí maso, slanina pak bude krásně křupavá.

 

V níže uvedeném receptu se uvádí 15 minut v předehřáté troubě. Tento čas opravdu dodržujte. Jak jistě víte, kuřecí maso se snadno vysuší a přestože švestka dodá masu vláhu, 15 minut opravdu stačí. Na hodně rozpáleném venkovním grilu pak někdy stačí i méně.

 

Dip je na přípravu tak snadný. Vyberte si svůj oblíbený kečup (na maso se hodí nějaký výraznější, ostřejší) a směs z druhého sáčku s ním smíchejte, přidejte vodu a je to. Já jsem dokonce vyzkoušela maso nejdříve „marinovat“ v tomto dipu a až poté obalit ve směsi a řeknu vám, že jako marináda zafungoval dip také skvěle. Opět zde platí, využijte směsi Knorr, jak vás zrovna napadne. Možnosti jsou nekonečné.

 

K těmto roládám se asi nejvíce hodí americké brambory. Dnes se prodávají už i mražené, ochucené. Pokud máte dostatek času, připravte si je sami. Brambory nakrájejte na měsíčky, posypte solí, kmínem nebo jiným kořením na brambory. Přidat můžete i čerstvé bylinky. Pokud máte rádi česnek, můžete pečené brambory smíchat v míse z rozpuštěným máslem smíchaným s česnekem….

 

Pro dietáře a vyznavače lehké večeře, doporučuji také podávat jen se salátkem nebo nakrájenou zeleninkou s bylinkami.

 

Dobrou chuť

 

Suroviny:

kuřecí prsa - 2 kusy

Voda - 100 ml

Křupavá stehýnka s dipem BBQ Knorr -1 balení

pikantní kečup - 7 lžic

vypeckované švestky - 15 ks

 

Postup:

Kuřecí prsa podélně nakrájíme na tenké proužky. Obalíme ve směsi Křupavá stehýnka, vložíme švestky, zabalíme a propíchneme špejlí nebo párátkem. Pečeme v předehřáté troubě 200 ° C po dobu 15 - ti minut.

Druhý obsah sáčku s BBQ dipem smícháme s kečupem a vodou. Podáváme s americkými bramborami.

 

 

 

|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře