Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Americká buchta

Hodnocení uživatelů:
20 minut 45 minut 1 plech porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 4 kusy vejce
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1 sáček kypřící prášek
  • 2 lžičky kakao
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 hrnku olej
  • 4 hrnky jablko nakrájené na kostičky

Příprava

  1. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do směsi postupně zašleháme kakao, skořici a olej a nakonec vmícháme oloupané jablko nakrájené na kousky.
  2. Kdo by chtěl, může do těsta ještě zamíchat nasekané vlašské ořechy nebo hrozinky.
  3. Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou a vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 180 °C a pečeme 40 - 45 minut. Jestli je buchta hotová poznáme pomocí špejle, kterou zasuneme do buchty. Pokud na ní po vytažení z buchty nezůstanou kousky, máme hotovo.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře