Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Americká kokosová bábovka s rumem a rumovou polevou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 280 gramů rostlinný tuk Hera
  • 3 hrnky polohrubá mouka
  • 1 hrnek rozinky
  • 1/2 hrnku tmavý rum
  • 1 lžička sůl
  • 2 a 3/4 hrnku cukr krupice
  • 2 lžíce světlý hnědý cukr
  • 6 kusů velká vejce
  • 1 kus vanilkový cukr
  • 3/4 hrnku smetana ke šlehání
  • 1 hrnek strouhaný kokos
  • Heru a mouku na formu

poleva

  • 1 hrnek krystalový cukr
  • 1/4 hrnku rum
  • 2 lžíce smetana ke šlehání

Příprava

  1. Předehřát troubu na 165°C. Vymastit třílitrovou formu na bábovku a vysypat ji moukou. Namočit hrozinky do 1/2 hrnku rumu.
  2. Smíchat dohromady sůl, prášek do pečiva, vanilkový cukr a mouku. Dát stranou. Utřít do hladka Heru s hnědým cukrem. Vmíchat vejce jedno po druhém. Pomalu vmíchat po 1/3 mouku střídavě se 3/4 hrnkem šlehačky. Vmíchat dovnitř hrozinky i s rumem a kokos. Nalít těsto do připravené formy a uhladit povrch.
  3. Péct a rotovat formu uprostřed pečení tak dlouho, až vpíchnutá špejle je po vyjmutí čistá, asi 1 hodinu a 55 minut. Nechat zchladnout na mřížce asi 20 minut, potom projet kulatým nožem po straně formy a bábovku vyklopit. Nechat ji úplně vychladnout.
  4. Mezitím si v kastrolku na střední teplotu rozehřát krystalový cukr se 4 lžícemi vody. Sem tam jemně zamíchat, až se cukr rozpustí a sirup je čirý. Potom sirup vařit bez míchání, až přijde do varu. Stěny kastrolku stírat ve vodě navlhčeným štětcem, aby se tam netvořily krystalky cukru. Vařit do medové barvy a sem tam naklánět kastrolkem.
  5. Sejmout z ohně a zamíchat tam zbytek rumu a 2 lžíce šlehačky. Nechat polevu zchladnout do tuha za stálého míchání. Pokapat polevou bábovku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře