Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Americký jablečný koláč

Výborný jablečný koláč s vůní oblíbené skořice. Podávejte se lžící zakysané smetany.
Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 6 jablek
  • 1 lžička skořice
  • 50 gramů cukru moučka
  • 2 lžíce vlažné vody

Těsto

  • 260 gramů polohrubé mouky
  • 250 gramů másla
  • špetka soli
  • 4 lžíce vlažné vody
  • 35 gramů cukru moučka

Příprava

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme. Smícháme je se skořicí, cukrem a vodou. Pomalu přivedeme k varu a vaříme doměkka.
  2. V míse zpracujeme mouku, máslo, sůl, vodu a cukr moučku v hladké těsto. 2/3 těsta oddělíme a vyválíme na plát, který vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Na něj dáme jablečnou směs a položíme druhý plát z těsta.
  3. Okraje přitiskneme a do horního plátu těsta uděláme u středu pár otvorů. Pečeme 15 - 20 minut dozlatova na 180°C.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na bábovky, koláče a dorty.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře