Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Amoletky nadívané baby špenátem,ricotou a restovanými žampiony

Receptynakazdyden.cz
Přicházíme s jednoduchým a nevšedním tipem pro originální servis slaných palačinek. Jaro je v plném proudu, tak proč nevyzkoušet tyto amoletky nadívané baby špenátem, ricottou a restovanými žampiony? To všechno zahraje dokonalou symfonii s jemnou sýrovou omáčkou.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 15 minut 4 porce

Ingredience

na přípravu 4 porcí ( 12 amoletek) budete potřebovat :

  • 3 vejce
  • 250g prosáté hladké mouky
  • 500ml polotučného mléka
  • sůl
  • olej na smažení
  • 1 kelímek sýru Ricotta
  • 1stroužek česneku
  • 200g baby špenátu
  • 150g žampiónů
  • olivový olej
  • 500ml smetany na vaření
  • 150g smetanového taveného sýra
  • jarní cibulku, nebo pažitku na svázání měšců
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Těstíčko na amoletky připravíme z prosáté mouky, mléka, vajec. Těsto umícháme do hladka a pořádně osolíme. Můžeme přidat i nakrájenou pažitku anebo kousky jarní cibulky. Z připraveného těsta usmažíme co možná nejtenčí amoletky, které nám půjdou dobře vázat do měšců.
  2. Mezitím si smícháme ricottu s bílým pepřem, utřeným česnekm a troškou soli. Baby špenát orestujeme do změknutí na trošce olivového oleje. Žampiony nakrájíme na plátky, opečeme a opepříme.
  3. Upečené amoletky potřeme ochucenou ricottou, přidáme jemně orestovaný baby špenát, žampiony. Naplněné amoletky svážeme do měšců za pomocí jarní cibulky nebo pažitky, vyskládáme na namazaný plech a dáme na 5 minut upéct do trouby na 200°C.
  4. Mezitím si ohřejeme smetanu ve které necháme rozehřát tavený sýr a podáváme s připravenými měšci.
Tip: Nezapomeňte, že co je uvnitř palačinek je čistě na vás. Děti překvapte variantou na sladko a pořádné chlapy kysaným zelím a rozškvařenou slaninou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře