Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Andělský dort

Hodnocení uživatelů:
6 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na korpusy

  • 12 kusů bílků pokojové teploty
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 270 gramů krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 150 gramů hladké mouky
  • 50 gramů Kokosu
  • 100 gramů čerstvých malin

Na malinovou náplň

  • 700 gramů čerstvých nebo rozmrazených malin
  • 30 gramů moučkového cukru

Na sněhový krém

  • 60 mililitrů vody
  • 220 gramů krupicového cukru
  • 3 kusy bílků
  • 1 sáček vanilkového cukru

Příprava

  1. Předehřeji si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehám tuhý sníh a postupně přidám krupicový a vanilkový cukr. Vmíchám mouku, kterou jsem dvakrát prosela a potřetí do mísy.
  2. Těsto rozdělím na poloviny do dvou dortových forem . Lehce uhladím povrch těsta a peču 30 minut. Ještě teplé je obrátím vzhůru nohama a nechám vychladnout.
  3. Korpusy vyprostím z forem a každý opatrně rozkrájím na tři placky. Všechny - kromě poslední - postupně potřu malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky.
  4. A dám se do sněhového krému. Vodu naliji do hrnce, rozmíchám v ní cukr a za stálého míchání přivedu k varu. Vařím na malém ohni tři minuty. Ze tří bílků ušlehám ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidávám svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehám v tuhý sníh.
  5. Krémem potřu dort, posypu kokosem a ozdobím čerstvými malinami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře