Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Arabelčiny kardinálové řezy

Hodnocení uživatelů:
6 porcí Náročné

Ingredience

piškotové těsto

  • 1 kus vejce
  • 2 kusy vaječný žloutek
  • 40 gramů hladká mouka
  • 50 gramů pískový cukr

sněhové těsto

  • 100 gramů pískový cukr
  • 3 kusy bílky na tuhý sníh
  • 1 kus smetana ke šlehání
  • 5 lžic červená marmeláda
  • 1 kus ztužovač šlehačky

Příprava

  1. Nejdříve si připravíme sněhové těsto: ušleháme 3 bílky do tuha a následně přidáme cukr. Tuto směs naplníme do zdobícího sáčku. Na plech vyložený pečícím papírem vytlačíme bílkovou směs do 4- 5 pruhů po celé délce plechu v pravidelných rozestupech na prst širokých, mezi kterými necháme cca 2 cm volné místo. Na druhé straně plechu uděláme to samé.
  2. Poté si uděláme piškotové těsto: z vajec a cukru si vyšleháme hustou pěnu, do které postupně vmícháme hladkou mouku.Touto směsí opět naplníme zdobící sáček a vyplníme mezery mezi bílkovými pruhy. Takto připravené pásy posypeme moučkovým cukrem a dáme péct do trouby na 170° cca 12minut. Upečené a mírně zchládlé pásy obrátíme a sundáme z nich pečící papír. Jakmile pláty vychladnou, potřeme je marmeládou. Spodní díl natřeme ušlehanou šlehačkou a přiklopíme vrchním plátem marmeládou dolů. Řezy necháme nejméně hodinu v lednici uležet. Hotové posypeme moučkovým cukrem a krájíme na pásy cca 4cm široké.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře