Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Arašídový burger

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte jednoduchý burger s fantastickou vůní a chutí arašídů, tentokrát v pěkně opečeném křupavém chlebu!
Hodnocení uživatelů:
15 minut 10 minut

Ingredience

  • 360 g mletého předního hovězího masa
  • 50 g smažené cibule
  • ½ syrové cibule
  • 100 g nesolených arašídů
  • 2 polévkové lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 2 polévkové lžíce arašídového másla
  • 2 polévkové lžíce tatarky Hellmann‘s
  • 2 nakládané okurky
  • ledový salát
  • 4 plátky toastového chleba
  • 1 rajče

Příprava

  1. Arašídy rozdrtíme za pomocí hmoždíře, přidáme je do misky s mletým masem, hořčicí a smaženou cibulkou.
  2. Ze směsi vytvořte dvě masové placky o maličko větší než průměr housky a o výšce zhruba 1,5 cm. Masové placky opečeme na grilu nebo na pánvi. Necháme je 5 minut odpočinout a posolíme.
  3. Mezitím si opečeme cibulku, kterou nakrájíme na kolečka a plátky toastového chleba opečeme v toastovači.
  4. Spodní část toastového chleba pomažeme arašídovým máslem, přidáme ledový salát do kterého položíme připravené maso, přidáme plátky nakládaných okurek, opečená kolečka cibule, přidáme pořádnou porci tatarské omáčky Hellmann’s, 2 plátky rajčat a přiklopíme druhou částí toastového chleba.
Tip: Inspirujte se dalšími skvělými recepty na burger!
|
|
| Tisk

Kategorie

grilování burger

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře