Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Arašídový hřbet

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 40 minut 16 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 4 kusy vejce
  • 250 gramů rostlinný tuk Hera
  • 140 gramů moučkový cukr
  • 200 gramů hladká mouka
  • 50 gramů solamyl
  • 1 lžička kypřící prášek do pečiva
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 100 gramů hořká čokoláda
  • Hera a hrubá mouka do formy

zdobení

Příprava

  1. Nejprve si připravíme oříšky v karamelu. Cukr nasypeme do kastrůlku se silným dnem a necháme na mírném ohni zkaramelizovat. Pak přidáme arašídy, promícháme a směs nalijeme na plech vymazaný olejem. Necháme ji vychladnout a pak nadrtíme na větší kousky.
  2. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme se změklou Herou a moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme do ní 2/3 nasekaných arašídů v karamelu a kousky čokolády. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a pak je střídavě s moukou prosátou se solamylem a kypřicím práškem vmícháváme do máslové pěny.
  3. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme ji těstem. Pečeme je v předehřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.
  4. Upečený hřbet necháme ve formě krátce zchladnout, pak ho vyklopíme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout. Poté ho přelijeme rozehřátou polevou. Ještě než poleva ztuhne, ozdobíme nahoře hřbet zbylými arašídy v karamelu.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře