Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Artyčoková polévka

Artyčok je zeleninovou lahůdkou. Zkuste si z něj připravit netradiční polévku.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 35 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 100 gramů pórku
  • 1 cibule
  • 80 gramů másla
  • 1 citrón
  • 250 gramů brambor
  • 200 gramů artyčoků v nálevu
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře

Příprava

  1. Pórek podélně přepůlíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kousky.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme k němu máslo s cibulí. Restujeme při nižší teplotě dokud nezesklovatí a zalijeme šťávou z půlky citrónu. Přilijeme 1 litr vody.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s artyčoky přidáme do polévky. Vše přivedeme k varu a uvaříme do měkka. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme. Přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř.
Tip: Podávejte s oblíbenými chlebovými krutony.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře