Artyčoková polévka

Autor:
Artyčok je zeleninovou lahůdkou. Zkuste si z něj připravit netradiční polévku.
Artyčoková polévka
5 minut 35 minut 4 porce Středně obtížné Nelze


Ingredience

  • pórku - 100 gramů
  • cibule - 1
  • másla - 80 gramů
  • citrón - 1
  • brambor - 250 gramů
  • artyčoků v nálevu - 200 gramů
  • soli - 1 lžička
  • pepře - 2 špetky

Příprava

  1. Pórek podélně přepůlíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobné kousky.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme k němu máslo s cibulí. Restujeme při nižší teplotě dokud nezesklovatí a zalijeme šťávou z půlky citrónu. Přilijeme 1 litr vody.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s artyčoky přidáme do polévky. Vše přivedeme k varu a uvaříme do měkka. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme. Přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř.
Tip: Podávejte s oblíbenými chlebovými krutony.
Tisk Zavřít