Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Aspik

Hodnocení uživatelů:
20 minut 15 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

Nálev

  • 1 kus cibule
  • 2 kusy bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček celý pepř
  • 1 kostka cukr
  • 1 špetka sůl

Náplň

  • 400 gramů Jemný salám
  • 100 gramů hrášek
  • 100 gramů mrkev
  • 100 gramů kukuřice
  • 2 balení prášková želatina

Příprava

  1. Uvaříme nálev tak, že do 0,6l vody dáme nakrájenou cibuli, koření, ocet, cukr a lehce osolíme. Vaříme do bodu varu. Pak necháme stát bokem aby nálev vychladnul.
  2. Použijeme mraženou zeleninu mix s kukuřicí, kterou uvaříme se solí. Jemný salám nakrájím na kostičky.
  3. Na dno nádoby (např.: srnčí hřbet, dortová forma nebo biskupský chlebíček) dáme potravinářksou folii. Na ni navrstvíme - nastřídačku - salám se zeleninou. Do přecezeného nálevu dáme dvě balení práškové želatiny, která se nevaří, a dochutíme tak, aby byl dostatečně silný. Tímto nálevem (asi 0,5l) zalijeme směs ve formě. Promíchám a nechám v lednici celé ztuhnout.
Tip: Aspik se dá měnit dle chuti ingrediencema, které do něj dáváme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře