Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Babiččina domácí svíčková s brusinkovým terčem a sněhovým celozrnným knedlíkem v ubrousku

Receptynakazdyden.cz
Výborný receptn na oblíbenou svíčkovou! Tentokrát s celozrnným knedlíkem připraveným v ubrousku.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut Středně obtížné

Ingredience

Na omáčku

  • 150 g hovězího zadního
  • 5 g slaniny
  • 3 g soli
  • 20 g rostlinného tuku Flora Gold
  • 25 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 10 g cibule
  • 1 g nového koření, celého černého pepře, bobkového listu
  • 3 g horčice
  • 15 g citrónu
  • 3 ml octa
  • 3 g krystalového cukru
  • 15 g špaldové mouky
  • 50 ml sójové smetany
  • 20 g brusinek

Na knedlíky

  • 70 g celozrnného pečiva (bageta)
  • 60 ml mléka
  • 10 g rostlinného tuku Flora Gold
  • 1 vejce
  • sůl – podle chuti
  • malá hrst hladkolisté petrželové natě
  • 30 g špaldové mouky

Příprava

  1. Očištěné hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a okořeníme.
  2. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na rostlinném tuku Flora Gold. Na tomto základě opečeme maso ze všech stran.
  3. K masu přidáme hořčici, krystalový cukr, plátek citronu a necháme jemně zkaramelizovat. Přidáme koření (je dobré mít koření zabalené v kousku plátna, abychom ho při konečném mixování omáčky nemuseli pracně vybírat). Takto připravený základ s masem zalijeme vodou, jemně osolíme a maso pomalu dusíme.
  4. Povaříme za stálého míchání asi 20 minut. Před koncem vaření přidáme polovinu sojové smetany a velmi krátce převaříme. Omáčku podle chuti dochutíme citronovou šťávou, octem, cukrem a solí. Ponorným mixerem rozmixujeme. Vyšleháme druhou polovinu vychlazené sojové smetany a spolu s brusinkami jí dozdobíme hotovou svíčkovou.
  5. Připravíme si knedlíky: Starší celozrnnou bagetu nakrájíme na kousky, pokropíme částí mléka a necháme vsáknout. Vejce opatrně rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, mírně osolíme, přidáme prosátou mouku, navlhčenou bagetu, jemně nasekanou petrželovou nať, sníh z vyšlehaných bílků a všechno opatrně promícháme.
  6. Ze vzniklého těsta tvarujeme knedlíky obvyklého tvaru, zabalíme do navlhčených, Flora Gold potřených ubrousků, kraje stáhneme nití nebo špagátem a ve vroucí vodě vaříme asi 20 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře