Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Babiččiny buchty s povidly

Hodnocení uživatelů:
70 minut 90 minut 1-2 plechy porce Středně obtížné

Ingredience

  • 50 dekagramů hladká mouka
  • 10 dekagramů cukr
  • 10 dekagramů tuk
  • 2 kusy žloutky
  • 3 dekagramy droždí
  • 1 špetka sůl
  • 1/4 litru mléko
  • dle chuti citrónová kůra
  • dle chuti vanilinový cukr
  • dle chuti povidla
  • dle chuti moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Lžíci cukru rozetřeme z droždím, přidáme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Smícháme sypké suroviny, přidáme vejce,rozpuštěný tuk, vlažné mléko, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
  3. Těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme povidla a sbalíme přitisknutím cípů k sobě.
  4. Buchty vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.
  5. Vychladlé buchty před podáváním sypeme moučkovým cukrem.
Tip: Buchtičky před jídlem nechat vychladnout ,aby nás nepálila žáha :)
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře