Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Babiččiny buchty s povidly
Hodnocení uživatelů :
70 minut
90 minut
1-2 plechy porce Středně obtížné
Ingredience
- 50 dekagramů hladká mouka
- 10 dekagramů cukr
- 10 dekagramů tuk
- 2 kusy žloutky
- 3 dekagramy droždí
- 1 špetka sůl
- 1/4 litru mléko
- dle chuti citrónová kůra
- dle chuti vanilinový cukr
- dle chuti povidla
- dle chuti moučkový cukr na posypání
Příprava
- Lžíci cukru rozetřeme z droždím, přidáme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek.
- Smícháme sypké suroviny, přidáme vejce,rozpuštěný tuk, vlažné mléko, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
- Těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme povidla a sbalíme přitisknutím cípů k sobě.
- Buchty vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.
- Vychladlé buchty před podáváním sypeme moučkovým cukrem.
Tip: Buchtičky před jídlem nechat vychladnout ,aby nás nepálila žáha :)
Žádný nový komentář.