Babiččiny buchty s povidly

Autor:
Babiččiny buchty s povidly
70 minut 90 minut 1-2 plechy Středně obtížné Nelze


Ingredience

  • hladká mouka - 50 dekagramů
  • cukr - 10 dekagramů
  • tuk - 10 dekagramů
  • žloutky - 2 kusy
  • droždí - 3 dekagramy
  • sůl - 1 špetka
  • mléko - 1/4 litru
  • citrónová kůra - dle chuti
  • vanilinový cukr - dle chuti
  • povidla - dle chuti
  • moučkový cukr na posypání - dle chuti

Příprava

  1. Lžíci cukru rozetřeme z droždím, přidáme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Smícháme sypké suroviny, přidáme vejce,rozpuštěný tuk, vlažné mléko, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
  3. Těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme povidla a sbalíme přitisknutím cípů k sobě.
  4. Buchty vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.
  5. Vychladlé buchty před podáváním sypeme moučkovým cukrem.
Tip: Buchtičky před jídlem nechat vychladnout ,aby nás nepálila žáha :)
Tisk Zavřít