Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

BABIČČINY KOBLIHY

Hodnocení uživatelů:
Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 420 gramů hladké mouky
  • 30 gramů másla
  • 30 gramů cukru
  • 6 žloutků
  • 30 gramů droždí
  • 350 mililitrů vlažné smetany

Příprava

1.Droždí rozdrobíme do 4 lžic vlažné smetany, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny a ochutíme citrónovou kůrou. Pak v míse smícháme s moukou, kváskem a smetanou a vymícháme hladké těsto. Na pomoučněném vále těsto rozválíme, vykrájíme kolečka, naplníme je zavařeninou a zabalíme do tvaru koblih. 2.Ty pak na vále necháme kynout 25 min. poté je obrátíme a znovu necháme 25 min. kynout. Smažíme v rozpáleném oleji (nejlepší je koblihy fritovat
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře