Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Babiččiny kvašáky

Hodnocení uživatelů:
45 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé

Ingredience

  • 10 kusů okurky
  • 2,5 litru voda
  • 4 kusů vinné listy
  • 5 špetek kopr
  • 1 kus křen
  • dle potřeb sůl

Příprava

Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme, skládáme je do velikých sklenic (nebo kameninové nádoby – viz foto) a prokládáme koprem, vinnými listy a kolečkama křenu. Koprem nešetřit! Zalijeme studeným nálevem - na 1 l vody 4 dkg soli – nálev musí být až po vrch aby se k okurkám nedostal vzdušný kyslík. Proto je je potřeba zatížit aby neplavaly po povrchu. Necháme kvasit. Za 7 až 14 dnů by měly být již vykvašené – potřeba ochutnat – a je dobré je uskladnit do chladné a tmavé místnosti aby se proces kvašení zastavil.
Tip: Někdo přidává na dno sklenice kousek chleba pro rychlejší kvašení.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře