Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bábovka diamant

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 300 gramů cukru moučka
  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 5 kusů vajíček
  • 1 lžíce vody
  • 100 gramů kandovaného ovoce

Příprava

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přidáváme po částech mouku. Z osolených bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do vyšlehaného žloutkového těsta. Nakonec zlehka vmícháme i kandované ovoce a vše přelijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku upečeme dozlatova a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře