Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bábovka s broskvemi

Receptynakazdyden.cz
Recept na skvělou bábovku s kousky broskví a pistáciemi. Vyzkoušejte netradiční recept!
Hodnocení uživatelů:
25 minut 45 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 200 gramů broskví
  • 4 vejce
  • 130 gramů rostlinného tuku Hera
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 mililitrů mléka
  • 350 gramů polohrubé mouky
  • 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání
  • 2 lžíce sekaná pistáciová jádra na ozdobu

Příprava

  1. Broskve oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklou Heru utřeme se žloutky a moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Přilijeme mléko a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec zapracujeme do těsta.
  2. Jednu třetinu těsta odebereme a přidáme do ní kakao. Do zbytku těsta vmícháme kousky broskví. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a střídavě ji plníme oběma těsty.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Upečenou bábovku necháme chvilku vychladnout ve formě a pak ji vyklopíme. Když zcela vychladne, pocukrujeme ji a ozdobíme sekanými pistáciemi.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na skvělé koláče, dorty a bábovky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře