Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bábovka s dýní

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 45 minut 12 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 3 kusy vejce
  • 20 gramů droždí
  • 400 gramů hladká mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička vegeta
  • 1 lžíce olej
  • rostlinný tuk Hera do formy
  • hrubá mouka do formy
  • 1 lžíce nasekané čerstvé bylinky (petrželka, pažitka)
  • 100 gramů anglická slanina
  • 200 gramů dužina z dýně
  • 150 gramů mrkev
  • 1 lžíce nasekaná jarní cibulka na ozdobení

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Droždí rozdrobíme do misky a promícháme je asi s 50 ml vlažné vody a žloutky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřicím práškem, špetkou soli, vegetou a prosejeme ji do zadělávací mísy. Přidáme vzešlý kvásek, přilijeme asi 180 ml vody, olej a vypracujeme hladké těsto. Zlehka do něj vmícháme bílkový sníh a nasekané bylinky.
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, dužinu z dýně nastrouháme nahrubo, mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu, dýni i mrkev vmícháme do těsta.
  4. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 45 minut. Hotovou bábovku vyklopíme z formy, necháme ji vychladnout a ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře