Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bábovka s opilými třešněmi

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 55 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

těsto

  • 125 gramů rostlinný tuk Hera
  • 2 kusy vejce
  • 140 gramů moučkový cukr
  • 2 balení vanilkový cukr
  • 300 gramů polohrubá mouka
  • 1 lžička kypřící prášek do pečiva
  • 200 mililitrů mléko
  • 50 gramů solamyl
  • moučkový cukr na posypání
  • tuk a hrubá mouku na formu

náplň

  • 50 gramů krupicový cukr
  • 1 kus celá skořice
  • 50 mililitrů rum
  • 200 gramů třešně
  • 1 kus badyán
  • 2 kusy hřebíček celý

Příprava

  1. Nejprve si připravíme opilé třešně. 100 ml vody svaříme s cukrem a kořením (asi 5 minut). Přidáme rum a do horké směsi vložíme třešně. Necháme je macerovat alespoň 5 hodin (nejlépe však do druhého dne).
  2. Tuk nakrájíme na malé kousky a utřeme se žloutky, moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme pevný sníh a spojíme se žloutkovou pěnou. Pak lehce po částech vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a mléko.
  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rozetřeme do ní jednu třetinu těsta, na něj rozložíme polovinu okapaných, v solamylu obalených třešní, zakryjeme je druhou třetinou těsta a poklademe zbylými třešněmi. Na povrch rozetřeme zbylé těsto.
  4. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 50 minut. Po upečení ji necháme ve formě krátce vychladnout, pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně. Před podávání pocukrujeme.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře