Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Bábovka s oříškovým krémem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
8 porcí Středně obtížné
Ingredience
Těsto
- 500 gramů mouka
- 120 gramů rostlinný tuk Hera
- 70 gramů moučkový cukr
- 2 kusy žloutek
- 1 balení vanilkový cukr Dr. Oetker
- 1 špetka sůl
- 25 gramů droždí
- 3 dl vlažné mléko
Náplň
Vymazání formy
- 30 gramů rostlinný tuk Hera
- 50 gramů posekané oříšky
Příprava
- Mouku prosejeme do větší mísy. Droždí rozdrobíme a rozpustíme v 0,5 dl vlažného mléka. Z mouky vybereme hrst, přimícháme do mléka s droždím a připravíme kvásek. Na vrch nasypeme trochu mouky. Odložíme na teplé místo a necháme vykynout.
- Uprostřed mouky vytvoříme jamku a do ní vložíme další ingredienci, vykynutý kvásek a zbylé mléko a potom vypracujeme těsto. Zakryjeme kuchyňskou utěrkou, odložíme na teplé místo a necháme vykynout. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme z něj jeden plátek obdélníkového tvaru (30 × 45 cm).
- Otevřeme oříškový krém a bez umělohmotného víčka ho na chvilku vložíme do mikrovlnné trouby anebo ho v kovové míse nad párou rozehřejeme, aby jsme získali lehce roztíratelnou a jemně tekutou směs.
- Potřeme jím těsto tak, aby při jednom delším okraji zůstal 4 až 5ti centimetrový volný pas. Na protilehlé straně začneme balit těsto. Takto získaný válec vložíme do velké bábovkové formy vymazané Herou a vysypané oříšky.
- Válec vložíme do formy tak, aby se okraj těsta dostal na spodek a vytvořil se prstenec. Opět necháme těsto vykynout, potom ho pečeme 15 – 20 minut v předehřáté troubě při teplotě 180 °C, následně teplotu snížíme na 170 °C a pečeme další půlhodinu.
- Po upečeni vyklopíme z formy, zakryjeme kuchyňskou utěrkou, necháme vychladnout.
Žádný nový komentář.