Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bábovka s oříškovým krémem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
8 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů mouka
  • 120 gramů rostlinný tuk Hera
  • 70 gramů moučkový cukr
  • 2 kusy žloutek
  • 1 balení vanilkový cukr Dr. Oetker
  • 1 špetka sůl
  • 25 gramů droždí
  • 3 dl vlažné mléko

Náplň

Vymazání formy

Příprava

  1. Mouku prosejeme do větší mísy. Droždí rozdrobíme a rozpustíme v 0,5 dl vlažného mléka. Z mouky vybereme hrst, přimícháme do mléka s droždím a připravíme kvásek. Na vrch nasypeme trochu mouky. Odložíme na teplé místo a necháme vykynout.
  2. Uprostřed mouky vytvoříme jamku a do ní vložíme další ingredienci, vykynutý kvásek a zbylé mléko a potom vypracujeme těsto. Zakryjeme kuchyňskou utěrkou, odložíme na teplé místo a necháme vykynout. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme z něj jeden plátek obdélníkového tvaru (30 × 45 cm).
  3. Otevřeme oříškový krém a bez umělohmotného víčka ho na chvilku vložíme do mikrovlnné trouby anebo ho v kovové míse nad párou rozehřejeme, aby jsme získali lehce roztíratelnou a jemně tekutou směs.
  4. Potřeme jím těsto tak, aby při jednom delším okraji zůstal 4 až 5ti centimetrový volný pas. Na protilehlé straně začneme balit těsto. Takto získaný válec vložíme do velké bábovkové formy vymazané Herou a vysypané oříšky.
  5. Válec vložíme do formy tak, aby se okraj těsta dostal na spodek a vytvořil se prstenec. Opět necháme těsto vykynout, potom ho pečeme 15 – 20 minut v předehřáté troubě při teplotě 180 °C, následně teplotu snížíme na 170 °C a pečeme další půlhodinu.
  6. Po upečeni vyklopíme z formy, zakryjeme kuchyňskou utěrkou, necháme vychladnout.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře