Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bábovka se třemi druhy ořechů

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 50 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 170 gramů rostlinný tuk Hera
  • 5 kusů vejce
  • 250 gramů krupicový cukr
  • 170 mililitrů smetana
  • 280 gramů hladká mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 1 špetka sůl
  • tuk a hrubá mouky na vymazání a vysypání formy
  • 50 gramů lískové ořechy
  • 50 gramů kešu oříšky
  • 50 gramů vlašské ořechy
  • 100 gramů čokoládová poleva

Příprava

  1. Máslo nebo Heru rozpustíme a necháme zchladnout. Všechny ořechy nasekáme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Po částech vmícháme tekuté zchladlé máslo, smetanu, mouku promísenou s práškem do pečiva a směs ořechů. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta.
  2. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou, naplním těstem a povrch uhladíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 50 minut.
  3. Upečenou bábovku necháme ve formě mírně zchladnout a pak ji vyklopíme na kovovou mřížku. Čokoládovou polevu rozpustíme, vychladlou bábovku jí polijeme a necháme ztuhnout.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře