Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bábovka Tropicana

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 50 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 kus pomerančová kůra
  • 200 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 6 kusů vejce
  • 300 gramů polohrubá mouka
  • 100 gramů solamyl
  • 2 lžičky kypřící prášek do pečiva
  • Hera a hrubá mouka do formy

náplň

Příprava

  1. Změklou Heru s kousky pomerančové kůry z 1 chemicky neošetřeného pomeranče, krupicovým i vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Postupně do ní zašleháme vejce i mouku prosátou se solamylem a kypřicím práškem. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 50 minut. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
  2. Pudinkový prášek rozmícháme v malém množství studeného mléka. Zbytek mléka zahřejeme, přilijeme pudinkovou směs, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Když pudink začne houstnout, odstavíme ho a necháme za občasného promíchání zchladnout. Poté do něj zašleháme změklou Heru a vymícháme hladký krém.
  3. V misce rozmícháme marmeládu s rumem. Bábovku dvakrát vodorovně prokrojíme. Spodní díl potřeme ochucenou marmeládou a krémem. Položíme na něj prostřední díl, potřeme ho opět marmeládou i krémem a přiklopíme svrchním dílem. Bábovku dáme do ledničky zatuhnout.
  4. Karambolu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Bábovku dáme na kovovou mřížku, polijeme ji rozehřátou čokoládovou polevou, ozdobíme kokosovými lupínky a karambolou.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře