Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bábovka z cukety

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 50 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 400 gramů cuketa
  • 400 gramů polohrubá mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 250 gramů jemný krystalový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 2 kusy vejce
  • 200 mililitrů rostlinný olej
  • 1 lžíce kakao
  • 100 gramů vlašské ořechy
  • tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy
  • moučkový cukr na poprášení

Příprava

  1. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mouku s práškem do pečiva prosijeme do mísy. Přidáme krystalový i vanilkový cukr, vejce, olej, cuketu a zlehka promícháme. Ořechy nastrouháme najemno a přisypeme je do mísy. Ze všech přísad vypracujeme vláčné těsto.
  2. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme 2/3 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao a přilijeme je do formy. Bábovku pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 50 minut. Necháme ji ve formě mírně zchladnout a opatrně vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Vychladlou bábovku pocukrujeme a podáváme.
  3. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře