Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bábovka z jablek

Hodnocení uživatelů:
25 minut 40 minut 6 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 20 dekagramů polohrubé mouky
  • 1 +1/2 balení kypřící prášek do pečiva
  • 4 jablka
  • 1 vanilkový cukr
  • 15 dekagramů cukru krupice
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 lžičky skořice mleté
  • 3 vejce

Příprava

  1. Vejce, cukr, vanilkový cukr a olej pořádně vyšleháme, přidáme skořici, smíchanou s moukou a práškem do pečiva. Můžeme přdat i trošku šťávy z citronu.
  2. Oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka přimícháme do těsta. Cukr upravuji orientačně podle sladkosti jablek, raději pak dosladit, než ho dát moc.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C, zpočátku přikryjeme alobalem. Celkově se peče asi 40 minut.
Tip: Upečenou bábovku lze vylepšit potřením trochou vody s rumem a pocukrovat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře