Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Baklava

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Příprava

  1. Formu na pečení vyložíme alobalem, vložíme po celé ploše jeden celý plát listového těsta. Potřeme jej máslem a na něj vložíme druhý plát, který také potřeme máslem. Rozvrstvíme půlku sekaných pistácií, která je smíchaná s cukrem a mletou skořicí. Položíme další plát a znovu potřeme máslem. Dále posypeme zbytkem pistácií. Poslední plát nejprve potřeme máslem a namazanou stranou jej vložíme do formy směrem dolů.
  2. Opatrně zatlačíme, aby se pěkně spojil s ořechy. Hotové vrstvy prořízneme do 2/3 tak, abychom vytvořili obdélníky. Potřeme máslem a můžeme ozdobit ořechy. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 45 minut do zlatohněda.
Tip: Místo pistácií můžeme použít i jiné ořechy. Na ozdobu použijeme celé půlky vlašských ořechů.
Tip: Dezert je opravdu sytý, stačí nakrájet na menší kostky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře