Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bakoňské květákové ragú s kuřecím masem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecích prsou
  • 1 kus cibule
  • 1 kus paprika nebo lečo
  • 1 kus rajče nebo lečo
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • 450 gramů zakysané smetany
  • 1 lžíce mouky
  • 20 dekagramů špeků uzeného
  • 60 dekagramů květáku může být i mražený

Příprava

  1. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a poté je smažíme společně s cibulí do sklovata. Papriku a rajčata nakrájíme na malé kousky a propečeme.
  2. Na tenké nudličky nakrájené kuřecí maso přidáme k zelenině a pod pokličkou necháme měknout. Když maso již změklo, osolíme je, opepříme a necháme trochu opražit. Posypeme mletou paprikou, ale poté už v pražení nepokračujeme.
  3. V zakysané smetaně rozmícháme mouku, přilijeme ji k masu a prohřejeme.
  4. Uvařený květák rozebraný na růžičky na závěr přimícháme k ragú.
Tip: Můžeme podávat s rýží, haluškami nebo třeba bramborem.
Tip: Místo květáku můžeme jídlo obohatit i o jinou zeleninu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře