Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Balkánské Souvlaki

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecího masa (prsa)
  • 1 dl olivového oleje
  • 15 gramů kořenící směs MIX for Souvlaki (dovoz Řecko) (drcené chilli papričky, bílý a černý pepř, oregano, bazalka)
  • dle chuti sůl
  • dle chuti citrón

Příprava

  1. Do připravené misky si dáme olej a citronovou šťávu – společně ušleháme a po spojení přidáme směs na Souvlaki a lžičku soli. Vše ještě dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si kuřecí prsa nakrájíme na širší proužky (z jednoho prsa šikmým řezem cca 5-6 proužků).
  2. Kořeněnou směs v misce smícháme s nakrájeným kuřecím masem a necháme marinovat cca 4 - 6 hodin. Po uvedené době si připravíme kovové jehlice, nebo špejle a napichujeme proužky masa podélně do tvaru vlnovky a opékáme buďto na grilu nebo v domácích podmínkách použijeme steakovou grilovací pánev. Jde o velmi pikantní pokrm.
Tip: Originální přílohou je chléb pita, ale lze použít jako u nás opečené brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře