Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Balkánský fazolový guláš

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 10 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 500 gramů Barevné fazole
  • 2 kusy Cibule větší
  • 2 kusy mrkev
  • 2 kusy petržel
  • 1 kus Celer malý
  • 5 stroužků česnek
  • 500 gramů Uzená žebra nebo uzené maso
  • 3 kusy Klobása mírně pikantní (např. Brdská)
  • 200 gramů Zauzená slanina
  • 10 kusů Pepř celý

Jíška

  • 1 dl olej
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce paprika mletá sladká
  • 1 lžička vegeta Podravka

Příprava

  1. Barevné fazole namočíme přes noc do studené vody. Před přípravou vodu slijeme a fazole nasypeme do tlakového hrnce. Přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, na menší kousky nakrájenou zeleninu a česnek nakrájený na kolečka. Pak vložíme uzené maso, klobásu nakrájenou na kolečka a slaninu nakrájenou na plátky. Přidáme celý pepř. Zalijeme vodou tak, aby byla cca 3 cm nad surovinami. Uzavřeme hrnec a vaříme cca 1 hodinu.
  2. Uvařený guláš zahustíme jíškou z oleje, mouky a mleté papriky. Můžeme dochutit Podravkou - vegetou a dosolit (vzhledem k tomu, že uzené maso a klobása jsou slané a vegeta taktéž, nebude to pravděpodobně potřeba)
Tip: Výbornou přílohou jsou naložené kyselé jablíčkové papriky plněné zelím a čerstvý chléb.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře