Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Banánky s karamelovou polevou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 20 minut 16 porcí Náročné

Ingredience

těsto

  • 100 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů hladká mouka
  • 6 kusů vejce
  • 1 špetka sůl
  • Hera na vymazání plechu

náplň, zdobení

Příprava

  1. Nejdříve připravíme náplň: Smetanu ke šlehání svaříme s cukrem a mletou kávou. Necháme ji vychladnout a pak dáme do chladničky odležet, nejlépe do druhého dne.
  2. Do hrnce nalijeme 250 ml vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Přidáme rozpuštěnou Heru a znovu přivedeme k varu, pak do ní najednou vsypeme prosátou mouku. Teplotu zmírníme a vařečkou odpalované těsto mícháme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny a dno nádoby, vytvoří kouli a na dně nádoby se objeví bílý povlak. Spařené těsto dáme do studené mísy a zpracováváme ho, dokud mírně nezchladne. Do vlažného těsta postupně vmícháme jedno vejce po druhém a dobře je zapracujeme, aby těsto bylo hladké a lesklé.
  3. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na tukem vymazaný plech stříkáme banánky dlouhé okolo 10 cm. Pečeme je při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme banánky vychladnout na kovové mřížce. Pak je vodorovně rozkrojíme.
  4. Vychladlou kávovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme na spodní díly korpusů.
  5. Cukr smícháme se 2 lžícemi horké vody a karamelovým topingem. Mícháme tak dlouho, až je poleva hladká a lesklá. Vrchní díly namáčíme do polevy, pak je položíme na kávovou náplň a necháme zatuhnout.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře