Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Banánové pusinky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 55 minut 40-50 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 3 kusy vaječné bílky
  • 3 lžíce cukru krystalu vrchovaté lžíce
  • 1 kus citrón šťáva
  • 30 dekagramů banánu
  • 3 cl likéru Creme de Cassis

Příprava

  1. Z bílků vyšleháme pevný sníh, po lžících přidáme cukr a citronovou šťávu. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Když už necítíme zrníčka cukru směs dáme nad páru. Šleháme dál, než se hmota začne třást.
  3. Banán v mixéru rozšleháme a opatrně zamícháme do pěny. Nakonec opatrně přimícháme Creme de Cassis nebo jiný červený likér.
  4. Z cukrářského pytlíku na pečícím papírem pokrytý plech nastříkáme pusinky. Při 100-120 stupních spíš sušíme než pečeme asi po dobu 55-60 minut.
Tip: Pokud pod pečící papír dáme vlhkou utěrku po vychladnutí půjdou pusinky snadno odloupnout.
Tip: Připravujeme-li recept pro děti, alkohol vynecháme!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře