Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bavorský guláš

Receptynakazdyden.cz
Výborný recept na skvělý guláš s oblíbeným pivem!
Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 500 gramů hovězí maso
  • 60 gramů sádlo
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón hovězí
  • 2 lžičky rajčatový protlak
  • 3 dl ležákové pivo
  • 2 lžíce mletá paprika
  • 1 lžička mletý kmín
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česnek
  • 1 lžíce majoránka
  • 1 lžíce hladká mouka nebo Knorr jíška tmavá

Příprava

  1. Nakrájejte na jemno cibuli a na sádle nebo oleji ji opečte do světle hněda. Přidejte hovězí maso nakrájené na kostky 2x2 cm, 4 stroužky prolisovaného česneku, polovinu mletého kmínu a vše orestujte. Přidejte mletou papriku, rajčatový protlak, 2 kalíšky hovězího bujónu a zalijte pivem.
  2. Duste v hrnci napůl zakryté pokličkou na mírném plameni. Až bude maso téměř hotové, přidejte zbylý prolisovaný česnek, kmín a všechnu majoránku (podrťte v dlani). Šťávu zahustěte moukou nebo jíškou. Dle chuti osolte a opepřete.
Tip: Podávejte posypané smaženou cibulí a slaninou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře