Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bazalkové kuřecí na másle

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecí stehenní řízky bez kůže,
  • 20 kusy lístky čerstvé bazalky
  • 100 gramů máslo
  • 3 dl mléko
  • 4 kusy trojúhelníčky taveného sýru,
  • 1/2 kus čerstvá kapie
  • 1/2 kus mrkev
  • 2 kusy jarní cibulka
  • dle chuti sůl, pepř, škrob Solamyl

Příprava

  1. Vykostěné maso z kuřecích stehen nakrájíme na malé kousky. Maso osolíme a lehce opepříme. V misce za pomocí mikrovlnné trouby (výkon max. 350W) rozpustíme 100 g másla, do kterého nasekáme lístky čerstvé bazalky a smícháme s nakrájeným kuřecím masem. Necháme cca 30 minut naložené.
  2. Do rozpálené pánve Wok vložíme ochucené kuřecí maso a zprudka opečeme. Jakmile se maso začne krásně opékat tak do pánve přidáme na kostičky nakrájenou kapii a na nudličky nakrájenou jarní cibulku a mrkev.
  3. Po orestování zeleniny do pánve nalijeme 3 dl teplého mléka, ve kterém jsme předtím za pomocí metličky rozmíchali tavené sýry, společně s jednou lžičkou škrobu Solamyl. Provaříme tuto směs společně cca 5 minut, až nám vznikne mírně zahuštěná voňavá masová směs.
Tip: Výbornou přílohou jsou špagety.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře