Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bazalkové nudle s liškami

Provoňte svoji kuchyni jednoduchým receptem na skvělé těstoviny s lahodnými liškami.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 10 minut 2 porce Snadné

Ingredience

  • 10 dekagramů čerstvých hub - liška obecná
  • 1/2 balení širokých nudlí
  • 1 čtvrtka sýru Gran Moravia
  • 15 - 20 čerstvých bazalkových listů
  • dle chuti olivový olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti celý kmín
  • dle chuti máslo

Příprava

  1. Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle a to dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku celého kmínu a necháme provonět. Přidáme oprané a okapané houby a zlehka orestujeme. Podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou měkké. Trvá to cca 5 minut.
  2. Do vyšší nádoby (nejlépe vysoká sklenice, do které se nám vejde pracovní část tyčového mixéru) vložíme 15-20 lístků čerstvé oprané bazalky, přilijeme olivový olej a nastrouhaný sýr Gran Moravia. Mixujeme poté společně ponorným mixérem zcela do hladka.
  3. Scedíme uvařené široké nudle, které přendáme po scezení do střední mísy a přidáme bazalkovou pesto omáčku zelené barvy. Poctivě promícháme, dokud se omáčka nenalepí na nudle. Nudle přendáme do hlubokého talíře a bohatě je posypeme na másle podušenými liškami.
Tip: Vyzkoušejte další recepty na těstoviny.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře