Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bažant s žampióny

Hodnocení uživatelů:
15 minut 75 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus Bažant
  • 150 gramů slanina
  • 80 gramů sádlo
  • 80 gramů máslo
  • 250 gramů žampióny
  • 2 kusy cibule
  • 3 kusy bobkový list
  • 4 špetky pepř mletý
  • 150 mililitrů vývar zeleninový
  • 6 kuliček nové koření

Příprava

Očištěného bažanta omyjeme a osušíme. Prošpikujeme ho slaninou. Bažanta osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Přideáme koření, podlijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Průběžně jej podléváme vývarem a párkrát ho obrátíme. Na másle se sádlem orestujeme nakrájenou cibuli. Omyté žampióny nakrájíme na středně tenké plátky a přideáme je k cibuli. Dusíme 5 minut . Když je bažant skoro upečený, přidáme k němu žampióny s cibulí. Pečeme ještě 15 minut a pak podáváme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře