Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bažantí prsa na jalovci

Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 2 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku. Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem. Utřeme dva stroužky česneku a lehce je vmasírujeme do bažantích prsou. Dáme uložit do chladu nejlépe do druhého dne.
  2. Po uležení si ukrojíme dva silnější plátky prorostlé slaniny a ozdobně si ji nakrojíme přes kůži. Rozpálíme steakovou pánev a vložíme na ni naložená bažantí prsa, plátky slaniny a řezem dolů přepůlenou čerstvou cibuli. Vše společně opékáme, dokud prsa nejsou propečena a na povrchu krásně zlatá.
  3. Po opečení prsa vložíme do připraveného alobalu, dobře zabalíme a necháme tzv. dojít. Servírujeme jen se šťávou, která se uvolnila při dojití v alobalu a opečeným plátkem slaniny. Výbornou přílohou jsou pečené rozmarýno-česnekové brambory bohatě sypané kmínem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře