Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Beanovi utopenci

Hodnocení uživatelů:
30 minut 10 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

  • 20 kusů burřty nebo špekáčky
  • dle chuti cibule
  • 1 sklenička sterilovaná paprika
  • 1 sklenička dlouhé feferonky
  • 1 sklenička kulaté feferonky
  • 1 litr ocet
  • 1 litr voda
  • dle chuti pepř bílý mletý
  • 4 lžičky cukr
  • 2 lžičky sůl
  • 10 kuliček Pepř celý
  • 4 kuliček nové koření
  • 4 kusy hřebíček
  • 8 kusů feferonky kulaté extra pálivé

Koření a pochutiny doporučené

  • 4 kusy jalovec
  • 1 špetka anýz, fenykl, tymián, libeček
  • 1 lžička mletý pepř
  • 1 lžička olej

Příprava

  1. Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.
  2. Příprava utopenců: Buřty oloupáme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich kus papriky, tenký plátek kys. okurky a půl kolečka cibule. Dno sklenice (3 litrové zavařovačky) vysteleme cibulí, pak dáme vrstvu utopenců, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule,utopenci,cibule….
  3. Teplý nálev (ne horký, ne studený), nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Poté zavíčkujeme (nebo igelit s gumičkou) a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.
Tip: Podáváme s chlebem.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře